Exotische delicatessen op het menu bij Herberg Stevensweert. Hoe zien die eruit en wat maakt Marcus ervan?
Enthousiasme
En weer bestookt Marcus me met foto’s. Wanneer hij heel erg enthousiast over iets is regent het whatsappjes met foto’s van het product wat hij gevonden heeft en van de experimenten die hij ermee aan het doen is. Het water loopt me in de mond bij het zien van al dat lekkers. Waarbij ik me blijf verwonderen over de enorme toewijding aan zijn vak. Wat maakt hem nu weer zo enthousiast?
Exotische delicatessen: de Boeddha vinger
Wie onlangs gegeten heeft bij Pascalle en Marcus heeft Pascalle aan tafel vast een bijzonder uitziende vrucht over het gerecht zien raspen. Een raar uitziende citroen met de tentakels van een inktvis. Het gaat om de Boeddha vinger. Deze vrucht heeft in verhouding heel weinig vruchtvlees en wordt voornamelijk gebruikt vanwege de schil. De vrucht komt uit Zuid-Europa en heeft een heerlijk aroma. Omdat het gaat om het gebruik van de schil worden deze vruchten niet behandeld met een beschermende waslaag. De schil kan daarom geraspt worden over gerechten maar ook worden meegekookt of gekonfijt.
Exotische delicatessen: de rode pomelo
Wat een enorme vrucht! Het ziet eruit als een grapefruit maar dan nog groter. Tot wel 30 centimeter! De rode pomelo is een kruising tussen een pompelmoes en een grapefruit. Net als de grapefruit smaakt hij een beetje bitter. Marcus gebruikt deze vrucht voor de visgerechten.
Exotische delicatessen: de Tacle mandarijn
Doordat deze mandarijnen rond de bodem van de Etna groeien (vulkanische grond) krijgen deze vruchten hun eigen unieke smaak. Zoet en sappig. Perfect ter aanvulling van het dessert.
En dan zijn er nog de limequat, de cedraat, lime caviar, bergamot, enz., allemaal citrusvruchten met bijzondere vormen, smaken en bereidingswijzen. Marcus is voorlopig nog niet uitgeëxperimenteerd.
Daar plukken wij, de gasten van Herberg Stevensweert, de vruchten van.
Tot ziens!