Vegetarisch eten voor iedereen

Afgelopen periode is gebleken dat vegetarisch eten een trend is geworden. Steeds meer niet-vegetariërs proberen incidenteel ook eens een vegetarisch menu. En dat valt blijkbaar niet tegen. Vandaar deze titel. Vegetarisch eten voor iedereen. Ook al is het dan zo af en toe.

Bewustwording

De redenen om vegetarisch te eten zijn voor iedereen anders. Dierenwelzijn, de natuur, de wereldvoedselverdeling of de eigen gezondheid. Wat de reden ook mag zijn, feit is dat ook niet-vegetariërs er momenteel bewuster voor kiezen om het vlees eens een dagje over te slaan. Daarvan is men zich bewust in de restaurants. Gasten zijn op zoek naar etablissementen waarbij naast de reguliere kaart ook vegetarische menu’s geserveerd worden. En dan niet de geijkte salade maar een volwaardig meergangen-menu op vegetarische basis. Dat blijkt echter nog een zoektocht an sich.

Nieuwste ontwikkelingen

Toch staat de ontwikkeling op het gebied van groente en fruit niet stil culinair gezien. Zie een eerder blog over gerookte groente en fruit bijvoorbeeld. Of lees eens over Vol 5 en de jus de vegetable. Een bijzonder smakelijke vegan saus ontwikkeld op basis van groenten van de koude grond. De chefkok die aan de gang wil met vegetarische menu’s kan zijn hart ophalen aan de nieuwste producten.

Vegetarisch bij Herberg Stevensweert

Maar doen deze chefs dat ook? Chefkok Marcus in ieder geval wel. En dat werpt zijn vruchten af. Van heinde en verre komen gasten naar Herberg Stevensweert om te genieten van een culinaire ervaring op vegetarisch gebied. Wat zeker meespeelt is het feit dat gasten kunnen genieten van een culinaire ervaring waarbij de één een vegetarisch menu nuttigt en de ander een ‘gewoon’ menu. Zo heeft iedereen aan tafel een heerlijk avondje uit.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar Marcus’ zijn vegetarisch menu? Probeer het dan eens. Geef bij voorkeur van tevoren wel aan dat jullie gebruik willen maken van het vegetarisch menu. Dat voorkomt teleurstellingen aan tafel wanneer er niet genoeg couverts voorbereid blijken te zijn.

Laten jullie weten hoe het gesmaakt heeft?

Ingrid Kretzer, blogger

Lees ook
Nog eens over asperges…

Nog eens over asperges…

Witte, groene, paarse asperges en aspergettes.
Texels lam

Texels lam

Texels lam bij Herberg Stevensweert
Asperges

Asperges

Het seizoen komt er weer aan. Ook zo’n zin in asperges?