Texels lam

Texels lam komt terug in één van de gangen van het Paasmenu bij Herberg Stevensweert.

Wat maakt dit lam nu zo bijzonder?

Schapen en Texel

Het Waddeneiland staat er vol mee. Schapen. En wel 14.000 stuks. Wanneer de lammetjestijd op zijn eind loopt dan zijn er nog zo’n 22.000 schapen bij gekomen. Het vlees van deze dieren is zeer geliefd. Tenminste wanneer je van schapenvlees houdt. En in het bijzonder van het vlees van lammetjes. Want er is een groot verschil tussen schapenvlees en lammetjesvlees. Juist déze schapen, de Texelaars, hebben een heel eigen specifieke smaak. En dat heeft alles te maken met hun omgeving.

Agneau de pré-salé

Texel. Iedereen kent het eiland als Waddeneiland. En degenen die er geweest zijn kennen vast en zeker de weides waarop de schapen grazen. Nu zijn deze weides heel uitgestrekt maar ook heel zilt. Dat in combinatie met de frisse zeelucht zorgt voor perfecte omstandigheden. De lammetjes lopen minimaal 100 dagen rond op deze weides die het lamsvlees van nature een zachte malse licht zoute smaak geven. De Fransen noemen dit Agneau de pré-salé. Voorgezouten door de zilte omgeving. En dit is de typische smaak waar het Texels lam zo beroemd om is. Niet zomaar beroemd maar wereldberoemd.

Pasen bij Herberg Stevensweert

Wellicht hebben jullie via de socials al kennis genomen van het Paasmenu bij de Herberg. En misschien zelfs al gereserveerd, wie weet. Mochten jullie dit gemist hebben klik dan hier voor het Paasmenu. Zoals jullie kunnen zien is Texels lam één van de heerlijkheden die geserveerd worden, evens als skreifilet waar we het in een eerder blog over gehad hebben.

Mochten jullie graag bij Herberg Stevensweert komen eten maar lukt dat nu om de een of andere reden niet, dan kan ik jullie alvast verklappen dat binnenkort de opening van het aspergesseizoen plaats vindt en dat er ook weer wijn-aspergesspecials op de planning staan. (Tip: Mochten jullie iemand een heerlijk diner cadeau willen doen dan kan dit naar wens worden besteld via de site. Jullie ontvangen dan een mooi pakketje thuisgestuurd.)

Fijne Paasdagen alvast!

Ingrid Kretzer, blogger

Lees ook
Nationale restaurantweek en meer

Nationale restaurantweek en meer

De Nationale restaurantweek. Ook Herberg Stevensweert doet mee.
Superfood: Plankton en algen

Superfood: Plankton en algen

Het nieuwe superfood: plankton en algen
Exotische delicatessen

Exotische delicatessen

Exotische delicatessen op het menu bij Herberg Stevensweert