Bluefin otoro bij Herberg Stevensweert. Klinkt lekker maar wat is het?
Bluefin
Laten we beginnen met Bluefin. Bluefin is een tonijnsoort en culinair gezien één van de kostbaarste tonijnen van de wereld. Omdat deze vis erg bejaagd wordt en met uitsterven werd bedreigd, wordt hij voor de consumptiemarkt van eitje tot volwassen vis gekweekt. Hierbij krijgt hij vooral makreel, haring en inktvis te eten. Deze vis heeft een hoger vetgehalte dan de wilde tonijn. Dit geeft de Bluefin de intensere smaak. Overigens wordt er nog steeds wilde bluefin tonijn gevangen maar deze is magerder dan de gekweekte tonijn en wisselt voor enorme bedragen van eigenaar.
Otoro
Toro is een Japans woord en duidt op één van de twee delen van de buik van de Bluefin tonijn. Eén van de buikdelen bevat meer vetmarmering en heet daarom toro. Wanneer dit deel een extreem hoog vetgehalte heeft dan noemt men dit otoro. Visvlees dat perfect is voor de lekkerste sushi en sashimi.
Bluefin otoro bij Herberg Stevensweert
Ook tijdens zijn vakantie zit Marcus niet stil. Wanneer hij een aanbod krijgt dat hij niet kan weigeren dan moet hij hier iets mee. En daarom staat Bluefin otoro binnenkort op de menukaart.
Laten jullie je verrassen?
Tot dan!