Bijzondere gerechtjes voor Valentijn

Marcus stuurt me veel foto’s van gerechtjes en producten die hij gaat gebruiken in zijn Valentijnsmenu. En ik kan jullie zeggen, dat worden hele bijzondere gerechtjes voor Valentijn! Waar kookt hij mee voor jullie?

Verse skrei

Momenteel is de skrei ofwel winterkabeljauw weer verkrijgbaar. En wanneer je dan bezig bent met het bedenken van een heel bijzonder menu, dan mag de skrei niet ontbreken. Deze keer fungeert de skrei als “Voorspel”. Geserveerd met vongole, algen en plankton komen deze smaken uit de zee helemaal tot hun recht.

Dry aged Entrecote Xavoria

Xavoria is een exclusief kwaliteitslabel van Geyskens Delikatessen. Dit vlees wordt met de hand geselecteerd waarbij de dry aged vleesstukken een perfecte vetstructuur en smaak hebben. Marcus verklaart dit vlees dan ook de “Liefde” in zijn Valentijnsmenu. Hij serveert jullie de dry aged entrecote.

Dry aged bietstukBietstuk

Een schrijffout? Nee hoor. Een woordgrapje. Een bietstuk van dry aged bieten. Eén van de gangen van het vegetarisch menu.

Deze rode biet wordt in een dry-age kast gerijpt en langzaam ingedroogd. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er alleen zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet. Gebakken vormt het bietstuk een perfect hoofdgerecht maar ook erg lekker als vegetarische steak tartaar of carpaccio.

Cadeaubon

Natuurlijk kunnen jullie elkaar gewoon lekker mee uit eten nemen met Valentijnsdag. Maar stel nu dat dit niet lukt? Of dat jullie een leuk cadeautje nodig hebben voor iemand anders? Denk dan eens aan een cadeaubon van Herberg Stevensweert. Heel gemakkelijk te regelen via de site, alle opties zijn mogelijk en het wordt nog thuisgestuurd ook!

Veel plezier

Wat jullie ook gaan doen, uit eten voor Valentijn of uit eten zonder de sticker “Valentijn”, een cadeaubon of iets anders. Of dat jullie Valentijn zien als het een aangewaaid Amerikaans gebeuren of dat jullie het omarmen als een gebaar van liefde, zie het als een kans. Een kans om iemand weer eens te verrassen, eens aandacht te geven in een druk leven, of een moment om om te zien naar elkaar. Geniet ervan. Heel veel plezier!

Ingrid Kretzer, blogger

Lees ook
Nog eens over asperges…

Nog eens over asperges…

Witte, groene, paarse asperges en aspergettes.
Texels lam

Texels lam

Texels lam bij Herberg Stevensweert
Asperges

Asperges

Het seizoen komt er weer aan. Ook zo’n zin in asperges?