1 april 1996 – 1 april 2024. Het is niet te geloven: 28 jaar Herberg Stevensweert!
De tijd vliegt
1 april was het 28 jaar geleden dat Marcus en Pascalle de grote stap waagden en in Stevensweert begonnen met hun restaurant Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Er is veel gebeurd in die tijd. Het restaurant is op de kaart gezet, er werd een gezin gesticht, er werd en wordt hard gewerkt, later werd ook met hulp van de kinderen het restaurant gerund. Op een bepaald moment vlogen de kindjes uit, vonden er vernieuwingen plaats zowel in de zaak als op culinair gebied en werd de naam van het restaurant aangepast naar Herberg Stevensweert. Een restaurant dat 28 jaar later (nog steeds) goed scoort bij de gasten, bij Michelin en Gault Millau. Met recht een topprestatie.
Veranderingen
In de loop der jaren is er veel veranderd binnen onze eetcultuur. 28 jaar geleden gingen de mensen uit eten wanneer ze iets te vieren hadden of om te herdenken. In de jaren daarna ging men uit eten zien als een avondje uit. Nog later kwam er een periode dat mensen zelf graag de lekkerste gerechten wilden leren maken, wat resulteerde in kooklessen. En vandaag de dag is het normaal geworden om ook buiten de deur te gaan voor de lunch. En steeds lukt het Pascalle en Marcus om zich aan te passen aan de wensen van de gasten.
Ontwikkelen
Pascalle en Marcus zitten niet stil. Nooit. In de loop der jaren heeft Pascalle zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van de te schenken wijnen. Niet alleen dat, in deze tijd van bewustwording op het gebied van eten en drinken, heeft zij een grote kennis van non-alcoholische drankjes die passen bij de diverse gerechten die Marcus op de kaart zet.
Marcus is in de loop der jaren steeds verfijnder gaan koken. Hij blijkt een kok te zijn die bijzonder creatief is in het bedenken van nieuwe receptuur die aansluit bij de behoeftes van zijn gasten.
Samen zijn Pascalle en Marcus een bijzonder creatief team wanneer de tijd vraagt om bijzondere acties zoals in corona tijd. Het is hen gelukt om ook hier goed door heen te komen.
Kwaliteit
In de loop der jaren blijken gasten steeds meer op zoek te zijn naar kwaliteit. En juist dat is wat Pascalle en Marcus bieden.
Zij willen iedereen die hun restaurant bezoekt een onvergetelijke ervaring bezorgen. Zij doen dat met heerlijke gerechten en bijpassende dranken in een warme en oprechte sfeer. En dat al 28 jaar!